به راحتی وقت مشاوره بگیرید

در هر مرحله از زندگی احساس کردی به کسی نیاز داری که حرفهایت را بشنود، درک ات کند، تو را بپذیرد و بدون هرگونه سرزنشی، راهنمایت باشد، بدان ما در کنارت هستیم!

مشاوره حرفه‌ای و تخصصی
بازگشت وجه در صورت نارضایتی
آموزش آنلاین و آفلاین
احترام به انتخاب شما

خودارضایی

تفاوت خودتحریکی و خودارضایی
عوامل موثر در گرایش فرد به خودارضایی
احساس گناه بعد از خودارضایی
خودارضایی کی طبیعی و کی اختلال محسوب می شود؟

خودارضایی چیست؟ گناه کبیره است یا نیاز طبیعی؟

چنانچه خواهان مشاوره جنسی آنلاین و غیرحضوری هستید، این مقاله را تا پایان دنبال کنید

خودارضایی یا خودتحریکی از دیرباز یکی از چالش های بشر بوده است. بسیاری از باورهای مربوط به خودارضایی مربوط به عصر ویکتوریا می باشد، در آن دوران، همه تجویزات به صورت “انجام بده و گرنه چنان می شود” یا انجام نده و گر نه چنین می شود” بوده و این طرز تجویر، تاکنون درمورد خودارضایی رنگ و بوی خود را حفظ کرده است. خودارضایی واقعا چیست؟

چرا انسان روی به خودارضایی می آورد؟ چه عواملی در تمایل و گرایش انسان به سمت خودارضایی تاثیرگذار است؟ چرا برخی افراد تمایل بیشتری به انجام خودارضایی دارند؟ چرا برخی از افراد بعد از خودارضایی دچار احاس گناه می شوند اما برخی دیگر چنین احساسی ندارند؟ چرا این حجم از نگرانی درمورد تبعات و عوارض خودارضایی در بین نوجوانان و جوانان وجود دارد؟ خودارضایی در چه شرایطی می تواند طبیعی قلمداد شود و کی می تواند به صورت یک مشکل و اختلال خوانده شود؟ در این مقاله سعی خواهد شد به جزئیات مربوط به خودارضایی پرداخته شود.

تفاوت خودتحریکی و خودارضایی

خودتحریکی واژه ای است که به جای خودارضایی ممکن است به کار برده شود. این واؤه بیشتر برای کودکان مصداق داشته و بیشتر با هدف اکتشاف بدن اتفاق می افتد و یک مرحله طبیعی از تکامل کودک تلقی می شود. البته این بدان معنی نیست که هر نوع تحریک در دوران کودکی پذیرفته شده باشد. (حزئیات بیشتر در این زمینه در دوره تربیت جنسی آورده شده است). خودارضایی واژه ای است که برای دوران نوجوانی و بزرگسالی به کار برده می شود.  ویدئوی زیر نکاتی درمورد خودتحریکی کودکان و نوجوانان به شما هدیه می کند

.

video
play-sharp-fill

عوامل موثر در گرایش فرد به خودارضایی

عوامل متعددی می تواند در گرایش فرد به خودارضایی نقش داشته باشد. فردی که باور دارد، خودارضایی یک نیاز طبیعی است، ممکن است گرایش بیشتری نسبت به انجام خودارضایی داشته باشد. درمقابل، افرادی که باورهای بسیار سخت گیرانه در مورد خودارضایی دارند و فکر می کنند که حتی فکر به خودارضایی گناه محسوب می شود نیز می تواند باعث گرایش به خودارضایی شود. تفاوت گروه اول و دوم در این هست که گروه اول احساس گناه کمتری نسبت به رفتار خودارضایی خود دارد اما گروه دوم احساس گناه بیشتری را متحمل می شود.

درواقع، هر دو طرف طیف (باورهای بسیار سهل گیرانه و باورهای بسیار سخت گیرانه) می تواند عوامل مهمی در گرایش فرد به خودارضایی باشد. از عوامل شایع دیگر می توان به استرس اشاره کرد. بسیاری از افراد گزارش می کنند که برای رهایی از تنش و استرس دست به خودارضایی می زنند. اوقات فراغت و تنهایی زیاد، نداشتن کار و فعالیت و نیز مشاهده فیلم های پورن می تواند از عوامل زمینه ساز دیگر در گرایش فرد به خودارضایی باشد.

چرا برخی از افراد بعد از خودارضایی دچار احاس گناه می شوند اما برخی دیگر چنین احساسی ندارند؟

احساس گناه بعد از خودارضایی به میزان زیادی به این اصل برمی گردد که فرد چه باوری نسبت به خودارضایی دارد. اگر فرد باورهای قوی در این زمینه داشته باشد که خودارضایی یک رفتار طبیعی و یک نیاز طبیعی است، ممکن است دارای کمترین میزان احساس گناه شود. این حالت بیشتر وقتی مصداق دارد که خودارضایی با عوامل دیگر که محرک احساس گناههستند (مثل عدم تمایل به رابطه با همسر یا دیدن فیلم پورن) همراه نباشد. درواقع هر کدام از این موارد ذکر شده می تواند بار احساس گناه مجزایی داشته باشد و وقتی با خودارضایی همراه می شود، احساس گناه خودارضایی را دوچندان کند.

از طرفی، افرادی که دارای باورهای سخت گیرانه درمورد حتی فکر کردن به خودارضایی هستند، ممکن است دچار احساس گناه بیشتری شوند. این امر اینطور قابل توجیه هست که این افراد به صورت مداوم سعی در سرکوب افکار جنسی خود دارند. تحقیقات گویای این هست که افرادی که افکار خود را سرکوب می کنند، بعد از مدتی، آن افکار به میزان زیادی تکرار می شوند و به نوعی فوران می کنند. فوران این افکار با دغدغه فکری درمورد خودارضایی و به تبع آن تمایل به انجام خودارضایی همراه خواهد بود.

خودارضایی در چه شرایطی می تواند طبیعی قلمداد شود و کی می تواند به صورت یک مشکل و اختلال خوانده شود؟

می توان اذعان کرد که اکثریت قریب به اتفاق متون علمی درمورد خودارضایی این نظر را دارند که خودارضایی اگر  به شکل وسواس کونه و بیماری گونه نباشد و برای فرد حالت اعتیاد نداشته و فرد خودارضایی را به رابطه جنسی ترجیح ندهد می تواند طبیعی قلمداد شود. این نکته قابل توجه است که متون علمی جدای از مباحث دینی و اعتقادی و با توجه به شواهد موجود، چنین دیدگاهی را مطرح می سازد.

خودارضایی گناه کبیره است یا نیاز طبیعی؟
آیا نیاز به ترک خودارضایی وجود دارد؟

خودارضایی گناه کبیره است یا نیاز طبیعی؟

از شما سوالی می پرسم: دروغ گناه کبیره هست یا نه؟ آیا تاکنون دروغ نگفته اید؟ انسانها در زمینه مسائل جنسی و خودارضایی بسیار حساس تر از مسائل دیگر زندگی رفتار می کنند. شما می دانید که رفتارهای دیگری چون دروغ گفتن وجود دارند که گناه کبیره محسوب می شوند اما متاسفانه مرتکب آن شده و شاید احساس گناه چندانی از آن نداشته باشند اما وقتی پای خودارضایی به وسط می آید افراد حساسیت بیشتری در این زمینه به خرج می دهند و هر نوع اختلال و مشکل در زندگی خود را به خودارضایی ربط می دهند.

پیشنهاد می شود، بعد گناه مربوط به خودارضایی را از خود رفتار خودارضایی تفکیک کنید تا بتوانید بهتر درمورد آن قضاوت کنید. نه چنان بی پروا درمورد خودارضایی فکر و رفتار کنید و نه چنان که هر مشکل در زندگی خود را به تبعات خودارضایی نسبت دهید.

آیا نیاز به ترک خودارضایی وجود دارد؟

طبق شواهد علمی اگر خودارضایی جالت بیمارگونه بگیرد (مثلا فرد حالت وسواس و اجبار در انجام خودارضایی داشته باشد، فرد به خودارضایی اعتیاد پیدا کند و یا خودارضایی را به رفتار جنسی با شریک جنسی خود ترجیح دهد) نیاز به درمان احساس می شود.

در ارتکاب به هر رفتار (مثل خودارضایی) بد نیست از خود این سوال را بپرسید که آیا این اطمینان را به خود دارم که در صورت انجام خودارضایی، به آن عادت نکرده و یا به آن اعتیاد پیدا نکنم؟ و کیست که بتواند پاسخ چنین سوالی را با قطعیت بدهد؟!!

پرسش و پاسخ

من پسر 16 ساله ای هستم که خودارضایی می کنم، چند سال هست که این کار رو انجام میدم. در چند ماه گذشته احساس می کنم بینایی ام تغییر زیادی داشته. من شنیدم که می تونه به خاطر خودارضایی من باشه. آیا این درست هست؟ اگر ربط داره چطور می تونم ترک کنم؟

با سلام. هیچ شواهد علمی دال بر اینکه خودارضایی بتواند باعث ضعف در قدرت بینایی شود وجود ندارد. درواقع، این دو مشکل، مشکلات مجزایی هستند که نیاز به بررسی دارند.

من مرد متاهلی هستم که 5 سال هست که ازدواج کردم اما تمایلی به رابطه جنسی با همسرم ندارم. همسرم رو دوست دارم اما نمی تونم باهاش رابطه جنسی برقرار کنم. فقط می تونم با خودارضایی با یا بدون دیدن فیلم جنسی تحریک و ارضا بشم. لطفا بگین چکار کنم.

با سلام. با توجه به توضیحاتی که ارائه دادین به احتمال زیاد مبتلا به اعتیاد جنسی (حداقل درجاتی از اعتیاد جنسی) هستید. نیاز هست که به یک متخصص مراجعه کنید و مرحله به مرحله برای درمان مشکل خود اقدام کنید. مشکل کنونی شما طی ماه ها و سالها شکل گرفته است، انتظار نداشته باشید که بعد از مدت کوتاه یا با تجویز داروی خاص مشکل تان به طور فوری حل شود. این امر نیاز به اراده قوی و صبر و تعهد به انجام تکالیف درمانی دارد.

من دختری 21 ساله هستم. می دونم که پردم حلقوی هست. اگر از جسم خارجی برای خودارضایی استفاده کنم باعث پارگی پرده ام نمیشه؟

با سلام. پرده حلقوی اگر چه پاره نمی شود اما اثرات دخول و وارد کردن جسم خارجی را نشان می دهد. درواقع، پرده حلقوی بعد از نزدیکی یا ورود جسم خارجی پاره نمی شود اما دچار خراشیدگی و کشش می شود که با معاینه توسط یک فرد باتجربه قابل تشخیص است.

مطالب مرتبط